8 Ekim 2021 Cuma

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!...

 Her geçen gün dünya üzerindeki riskler büyüyor, gelişiyor...


  • Virüs devam ediyor,
  • Virüse de bağlı gıda krizi devam ediyor, daha da gelişebilir,
  • Virüse ve savaş niyetlerine bağlı enerji krizi gelişiyor,
  • Ülke ekonomileri sıkıntılı hala , ve yeniden hayata dönmekte sıkıntılar yaşıyorlar...Hammadde sıkıntısı, yeniden üretim sıkıntısı ve fiyatların yükselmesinden dolayı satış hacmi sıkıntıları devam ediyor, daha da artabilir.
  • İklim ve Kuraklığın yol açtığı gıda arz düşüklüğü de önümüzdeki süreçte devam edecek gibi görünüyor
  • ABD nin başını çektiği savaşcı ve saldırgan politikalar dünyanın hemen her yerinde çatışmalar yaratmak üzere..Ve en riskli bölgelerden birisi bizim bulunduğumuz coğrafya. Yunanistan' la Ege ve Akdeniz üzerinden, İran' la Azerbaycan- Ermenistan-Karabağ , Azerbaycan' a yol / kanal açılması konularında, Suriye ile sınır ve terör sorunlarından ..... Savaş sinyalleri geliyor...

Zaten milletimizin morali ve madden durumu zayıflamış durumda.
Hükümetimiz ve başkanımız sayın Erdoğan ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar, milletçe minnettarız..

Ama hiç iyi günlerden geçmiyoruz.

Peki bugün ne yapmak lazım?

1- Öncelikle hepimizin can ve mal güvenliğinin ve ülke bütünlüğümüzün sağlanması şarttır.

2- Birlik halinde olunmalı, birliğimizi asla bozmamalı, bozmaya çalışanlara da izin vermemeliyiz.

3- Suistimal, yolsuzluk, adam kayırma gibi sıkıntılar gördüğümüzde hemen üstüne gitmeli ve engel olmalıyız.

4- İster istemez bu dönem bütün dünyada devlet gücünün kullanılması şart olmuştur.. Farklı düşüncelerimizi ve yaklaşımlarımızı bir süre erteleyip devletimizle beraber çözümler bulmalı, bu çözümleri sıkı bir şekilde uygulamalıyız. Geliştirdiğimiz yenilikçi düşünceleri devlet gücüyle hayata geçirmeliyiz.

5- Darda olduğunu görüp bildiğimiz komşularımızı, yakınlarımızı aramalı, elimizden geliyorsa yardımcı olmalı, olamıyorsa devlet kurumlarından yardımlar geliştirilmelidir. Haber verilmeli, destekler ulaştırılmalıdır.

6- Alışverişlerimizi mahallemizdeki esnaflardan yapmalı, büyük alışveriş merkezlerine zorunlu oldukça gitmeliyiz. Eve servis yerine mağazaya gitmeli, gidemiyorsak kurye talep etmeliyiz.

7- Küçük ve basit sağlık sorunları için hastanelerden değil sağlık ocaklarından hizmet almalı, muhtarın çözeceği sorunu belediye veya devlet dairesine gitmeden çözmeliyiz. Fatura ödemelerini mümkün olduğunca internetten veya otomatik ödeme ile yapmalıyız.

8- Yeni işler yaratmalı, özellikle gençlerin ve kadınların iş sahibi olmalarını sağlamalıyız. Geçici ,freelance demeden çok kişiye gelir sağlamalıyız.

9- Gelir getirici, üretim odaklı projeleri desteklemeli, bu projelere gücümüz nispetinde katılmalıyız.

10- Online sistemler üzerinden yeni iş olanakları geliştirmeliyiz.

11- Başta tarım olmak üzere üretim projeleri ve uygulamaları geliştirip hem üretimi artırmalı, hem istihdamı geliştirmeliyiz.

12- En önemlisi, artık sosyal medyada ölü zaman geçirmekten biraz uzaklaşıp, yanı başımızdaki akraba, arkadaş ve dostları aramalı ve sohbetler yapmalıyız.

13- Bu günler elbette geçecek, amacımız en az zararlarla ve kayıplarla geçirmek olmalıdır.

14- Bütün bu çabaları hep BİRLİKTE yaparsak başarabiliriz. Siyaseten ya da başka sebeplerle aramıza nifak sokanlara bakmamalı, küçük ayrılıkları bir kenara bırakarak BİRLİKTE olmanın ortamlarını ve koşullarını geliştirmeliyiz.

Kalın sağlıcakla

Saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...