16 Ağustos 2021 Pazartesi

BİDEN ( PENTAGON) HÜKÜMETİNİN YENİ EKONOMİK VE SİYASİ PROGRAMI





Sahiplerinin sesi Acemoğlu,

Biden Hükümetinin ekonomik programlarına ilişkin mesajları vermiş...

Tam da yaptığımız analizleri doğruluyor.

1- Çin karşısında tutunamayan ABD ve AB ekonomisi yeniden DEVLETÇİ EKONOMİ ye geçiyor.Bunun adına da "refah ekonomisi" diyorlar. Yani devlet, yeniden ekonomide güçlü aktör olacak, piyasa ekonomisine elveda, orta sınıf yeniden geliştirilecek, şirket yatırımları Çin' den geri getirilerek yeniden eski MÜESSES NİZAM kurulacak. Kağıt üstünde basit ve açık plan gibi görünüyor. Peki bu kadar kolay olacak mı?




2- İkinci konuya da değiniyor Acemoğlu ( Çünkü öyle söylenmiş belli ki) İklim Ekonomisi..
Bu konuda da Kasım ayında yapılacak BM İklim Zirvesi ile tüketimi ve üretimi kısacak ve ürünlerin üretimi ve tüketimini belli kısıtlamalara tabi tutacak standartlar ve sertifikasyon kurumları ihdas edecekler. E güzel tabi bunlar..Ama şeytanın görme dediği şu; Çin ve gelişmekte olan ülkeler buradan sıkıştırılacak ve bingo! YENİDEN ESKİ ABD MÜESSES NİZAMININ İNŞAASI....
3- Şirketlerle toplum arasındaki ilişkileri regüle etmekten söz ediyor Acemoğlu. Bu ne demektir? Söz dinlemeyen şirketlere bazı düzenlemeler dayatacaklar, kimlere peki?
4- Özellikle bilgi, bilgi teknolojisi ve robot teknolojisi şirketlerine baskılar ve engellemeler gelecek. Gerekçe de kolay.. İstihdamı azaltıyorsunuz! Tekel oluşturuyorsunuz!...İster inan, ister inanma!..
5- Aslında sakladıkları devasa bir gerçeklik var... Artırdıkları parasal hacımla öylesine bir balon yarattılar ki, bütün dünya gsyh toplansa bile dünyada birikmiş borcu ödeyemiyor. Yani?Mevcut kapitalist sistem kendini yenileyemiyor!..
Bu da siyasi sistemin çöküşü demektir.!!! Kötü :)

İşte son dönemde yaşanılan gelişmelerin kısa okumasını böyle yapıyorum..

Ne dersiniz?






 https://www.bloomberght.com/daron-acemoglu-refah-devletinin-donusu-kacinilmaz-hale-geldi-2285798

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...