5 Ağustos 2021 Perşembe

 AKILCI/RASYONEL MÜCADELE ZAMANI

20/06/2016

Herkesin..Her kesimin şu önerilerimi okumasını rica ediyorum..

Emperyalizm bulduğu her fırsatı kendi çıkarı için kullanır/sömürür.
Toplumların içindeki ayrışma konularını kullanır,parçalar ve yönetir.

Bu nedenle...

Ülkemizdeki fay hatlarını görelim önce ve karşı savunmamızı nasıl yapabileceğimizi birlikte bulalım...

1- Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında İngiliz Emperyalistlerinin karşılıklı kışkırtığı (bir yandan kürtler,diğer yandan cumhuriyetçi elitler) kürt milletinin kimlik ve siyasal sorunları.

2-Tarihsel derinliği 300 yıl önceye varan Vatikan/Batı yönetimindeki İslam düşmanlığı. Sonrasında modernitenin ve dolayısıyla modern cumhuriyet elitlerinin geliştirdiği din düşmanlığı.sonrası bugün de yaşanan Laik(Çakma tabii)-Dindar çatışması

3- Osmanlı'nın emperyalistler tarafından yıkılışı sürecinde yaşanan Ermenilerin Rusya ile beraber Osmanlı'ya saldırısı sonrası yaşanan Ermeni tehciri sorunları

4- Ta Kerbela'dan başlayan Ali-Muaviye kavgası.Sonrasında 1500 lü yıllarda Osmanlı'da alevilere dönük ötekileştirme/bastırma politikaları,ve sonrasında laik! cumhuriyet döneminde onca acı çekmelerine karşın alevilerin laik cumhuriyeti sünni islama karşı koruyucu bir zırh görerek sarılmaları ..Sünni-Alevi sorunları

5-İşçi sınıfı-Sermaye çelişkilerini söylemeye gerek yok. Bu dünyanın sorunu.Kapitalizmin sorunu.

6- Kadınlarımızın sorunları,güncelde yaşam standartları ile beraber dindar iktidarın kadınların cinsiyet özgürlüklerini kısıtlayacağı algısı/vehmi.

7- Cumhuriyet döneminin milletten kopuk siyasetlerinin yarattığı devlet odaklı sorunlar..sorunlar...

bunları daha da uzatabiliriz.

Yani baktığımız zaman...

Belki hemen her ülkede yaşanabilen sınıfsal/kimliksel/çıkarlara dayalı sorunlar..
Ak Parti hükümetleri bu sorunlardan birçoğuna çözüm yönünde katkılar yaptı kuşkusuz.

Ancak sorunların tamamının bitmesi mümkün değil,hayatın doğal akışına da aykırı.

Ancak,tam da bir çok sorunumuzun kurumsal çözümün olabileceği Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin ısrarla ve özellikle emperyalistler ve işbirlikçileri tarafından bastırılması da bu anlamda anlaşılabilir.

Peki bizler ne yapmalıyız?

Benim aklıma şunlar geliyor.

BİRLİK POLİTİKALARINA AĞIRLIK VERMEK GEREKİYOR.

1-Yukarda saydığım ana başlıklarda,özellikle kimlik sorunlarının aşılması için yeni anayasayı beklemeden acilen EŞİT VATANDAŞLIK temelinde hızlı anayasa değişiklikleri yapılabilir.
Bu da yetmez, eğitim politikaları ve sosyal politikalarla ayrımcılık ve ötekileştirme içeren bütün kültürler temizlenebilir.

2- Son zamanlarda siyasi iradenin küresel saldırıya karşı seçtiği MİLLİ VE DİNİ POLİTİKALAR. ( Tek milliyeti ve tek dini öne çıkardığı algılanan ) geri çekilerek daha kucaklayıcı ,çoğulcu,birlikçi ,merkezi politikalara geçilebilir. Tabii tam da bu yaklaşım MİLLİ POLİTİKADIR.

3- Muhalefet çevreleri ile bıkıp uslanmadan MEVCUT TEHLİKEYİ göstererek,bu tehlikenin HEPİMİZ için olduğunu anlatarak,siyasetlerinde emperyalistlerin kullanacağı provokasyonlar biçiminde ,yıkıcı değil,yapıcı ,öneriler getiren siyasetler yapmalarını,bunlar yapıldığında işbirlikleri yapılacağını,yönetimlerde katkı alınacağını açıklamalı ve uygulamalıyız.

4- Tüm her şeye karşın,samimi ve sabırla anlatmalarımıza karşın hala ısrarla emperyalistlerle işbirliği yapmaya devam eden,onlardan medet uman kişi ve çevreleri halkın gözünde mahkum etmeli ve her türlü önleyici tedbiri almalıyız.

5- Ekonomik saldırı var ve daha da artıracaklar. Bu nedenle küresel sistemle uyumlu SIKI PARA POLİTİKASI VE ENFLASYON HEDEFLİ MALİYE POLİTİKALARINI adım adım ve hızla değiştirmeliyiz. Küresel emperyalizm buradan bizi iple bağlamış durumda. Hızla ülke kaynaklarını (insan,hammadde,üretim sahaları vb) milli bir politika ile ve entegre olarak atağa geçirmeliyiz. Öncelik ,milletin ve devletin birlikte daha çok refaha kavuşması olmalı.Elbette dost ülkelerle ittifaklar daha da geliştirilmeli. Diğer ülkelerle de (düşman veya ortada olan) çıkarımızı kollayarak akılcı! işbirlikleri yapmalıyız.

Bir adım geri çekilerek ,elimizdekileri kaybetmemek için akılcı/rasyonalist davranmalıyız.

Bu stratejiyi hemen her alanda uygulamalıyız.

İdeoloji elbette hayatın içindedir. Ama aynı zamanda akılcı da olmak zorundayız..

Tarihimize bir bakalım..

Sayın Menderes ,maalesef bunu yapamadığı için mücadeleyi kaybetti...

Özal ve Erbakan da öyle...Dost sayısını akılcı biçimde artıramadılar.

Mursi ye bakarsak..orada da benzer bir strateji hatasının sonuçlarını görüyoruz.

Teslim olalım demiyorum. ASLA!...

DAHA AKILCI/RASYONALİST OLALIM diyorum...

Sizlerin de görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum..

Bu sorunlar ve mücadele hepimizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...