5 Ağustos 2021 Perşembe

 Aklımızla Alay Mı Ediyorsunuz?!

27/01/2019
Aklımızla alay ediyorlar yahu!..
Allah'ım ben düşmanlarımla baş ederim ,sen beni dostlarımdan koru...

Venezuela ' daki darbe girişiminde sözüm ona bizimle birçok konuda benzer düşünen ve davranan bazı arkadaşlar enteresan tutumlar alıyorlar...

Şöyle ki..
1- 2015 meclis seçimlerinde muhalefet kazanmış, Maduro kaybetmiş miş. ( Bu doğru, ama bu seçim yasama meclisi seçimi ve türlü saldırılar, kumpaslar sonrası bu seçimi dış destekle almış muhalefet ittifakı..Ama Venezuela ' da başkanlık sistemi olduğu için istifa talepleri olmuş. Maduro istifa etmemiş.)
2- Daha sonra 1999 ' da Chavez in yaptığı anayasanın değiştirilmesi ve/veya düzenlenmesi için bir KURUCU MECLİS kurmak istemiş Maduro. Ve bu meclisin oluşumu için de referandum önermiş muhalefete. Muhalefet boykot etmiş. Maduro' nun yaptığı referanduma alternatif olarak gayrıyasal (Paralel) referandum düzenleyip ,"kabul edilmedi" demişler.Bu kurucu meclis geçicidir ve yasama meclisinin yerine ikame edilemez.
3- 2018 yılında yapılan seçimleri muhalefet yine boykot etmiş ve seçimleri Maduro kazanmış.Bundan sonraki seçimler 2020 de yapılacak.
4- Ama hangi seçimde kazandıysa! muhalefet lideri durduk yerde "Devlet Başkanı" artık benim demiş ve bunu (Zaten dahas önce talimat verdiği ortaya çıkan) ABD Başkanı Trump kabul etmiş, diğer ülkelere de "tanıyın " demiş..Şimdi bu darbe değil midir? Ne kadar tanıdık geliyor ,değil mi?Şimdi konu yargıda..
5- Gelelim ülkemizdeki paralel olası senaryolara..Hemen aklınıza geldi tabii. 31 Mart' ta yapılacak yerel seçimlerde ola ki Ak Parti/Cumhur İttifakı kaybederse, plan belli...ERDOĞAN İSTİFA!.. KILIÇDAROĞLU BAŞKAN!...
5- Bu kadar çıplak ve açık gerçeği sıradan vatandaşlar araştırıp bilmeyebilir.Yahu yabancı dil bilip,bütün dünya medyasını bilen arkadaşlar, bu kadar açık gerçekleri nasıl eğip bükebiliyor sunuz?!!!

Hani aklımızla alay ediyorsunuz da..

Bu kötülükle nasıl yaşayabiliyor sunuz?

Vicdan da mı mefta?!...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...