5 Ağustos 2021 Perşembe

 Saldırı Yeni Değil

29/11/2016

Son günlerde TL ve diğer para birimleri karşısında kur ivmesi artan Amerikan Doları ve diğer para birimleri toplumda ekonomik darbe girişimi olarak algılandı.

15 Temmuz 'da askeri darbe ile açık işgal girişimine karşı siyasi iradesini ve demokrasiyi savunan millet, sosyal medya üzerinden #BozDoları vb etiket çalışması ile tepkisini gösterdi ve milleti elindeki Dolar ı TL ye çevirmeye çağırdı. 

Bu kur artışının sadece Türkiye'de değil bütün dünyada eğilimi olsa da yakın saldırı algıları milleti hem kaygıya hem de mücadeleye yönlendirdi.

Daha önce yazdığımız uyarı yazılarında küresel vesayet odaklarının ve içerdeki işbirlikçilerinin planlarını yazmıştık.

Uyarılarımızın bir çoğu ne yazık ki gerçekleşti.

Ama çok şükür ki, daha önce olduğu gibi son saldırıları da milletçe savuşturduk.

Bu mücadele belli ki daha devam edecek,rehavete kapılmadan akılcı,sağduyulu yaklaşımlarla mücadeleye devam edeceğiz.

Doların nasıl bir vesayet aracı olduğuna değinelim biraz.

Bakın,altta bazı grafikler paylaşacağım ve bazı değerlendirmelerle birlikte okuyacağız bu yaşanmış yakın tarihi..


 Yıl 2013 . Neler oldu 2013'te bir hatırlayalım mı? Ve sonra alttaki grafiğe bakalım.

 3 OCAK 

ÖCALAN'LA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

- BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, İmralı'da hükümlü olan Abdullah Öcalan ile görüştü.

 PARİS CİNAYETLERİ

16 Ocak

- Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, THY'nin tarifeli seferiyle Diyarbakır'a getirildi.

17 Ocak

- Anayasa Mahkemesi, MİT mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarını başbakan izni şartını yeniden düzenleyen 6278 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptal istemini reddetti.

18 Ocak

- Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava kapsamında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 

 Şubat 2013

ABD ELÇİLİĞİNE BOMBALI SALDIRI

1 Şubat:

- ABD'nin Ankara Büyükelçiliği canlı bombanın hedefi oldu.

5 Şubat:

- Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot hava savunma sisteminin bir bölümünün Gaziantep'e nakli tamamlanarak, sistem devreye girdi. 

İMRALI TUTANAKLARI SIZDIRILDI

28 Şubat:

- Çözüm sürecine ilişkin İmralı adasında Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin tutanakları bir gazetede yer aldı. 

ÖCALAN'IN SINIRDIŞINA ÇEKİLİN MESAJI OKUNDU

21 Mart:

- Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları kapsamında Abdullah Öcalan'ın mesajı Türkçe ve Kürtçe okundu. Mesajda, PKK üyelerinin ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunuldu. 

22 Mart:

- Başbakanlık, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara baskını sebebiyle Türk halkından özür dilediğini, tazminat ödemeyi ve Gazze dahil Filistin topraklarına sivil halkın kullanacağı malların girişine ilişkin kısıtlamaları kaldırmayı kabul ettiğini bildirdi. 

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlileri hakkındaki soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini bildirdi. 

AKİL ADAMLAR HEYETİ KURULDU

3 Nisan:

- Başbakanlık, "çözüm süreci"nde aktif rol üstlenecek 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti’ni belirledi. 

Mayıs 2013: 

1 Mayıs:

- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde İstanbul savaş alanına döndü. Bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin Taksim Meydanında kutlama yapmasına, meydandaki inşaat çalışmaları gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Taksim'e çıkmaya çalışan gruplara, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler polise taş ve şişe atarak karşılık verdi. 22 bin polisin görev yaptığı olaylarda, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve bazı polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı, 72 kişi gözaltına alındı.  

REYHANLI PATLAMALARI

11 Mayıs:

- Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye ve postane binası önünde bomba yüklü iki araç, 5 dakika arayla patlatıldı. Patlamada 52 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı. 452 iş yeri, 62 araç, 11 kamu binası ve 293 konutta hasar oluştu. 

16 Mayıs:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'yi ziyaret etti. Beyaz Saray'da askeri törenle karşılanan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile basın toplantısı düzenledi. 

GEZİ OLAYLARI BAŞLADI

27 Mayıs:

- İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Taksim'de yayalaştırma çalışmaları kapsamında ağaçları sökmesi üzerine bazı kişilerin başlattığı eylem, ülke gündemini uzun süre işgal edecek olayların başlamasına neden oldu. Gezi olayları başladı. 

15 Haziran:

- Taksim Gezi Parkı polisin müdahalesiyle boşaltıldı. 

MİLLİ İRADEYE SAYGI MİTİNGLERİ

16 Haziran:

- AK Parti’nin "Milli İdareye Saygı" mitinglerinin ikincisi İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlendi. Uluslararası medyanın Gezi Parkı protestolarını canlı yayınlamasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu” dedi. Uluslararası yayın kuruluşu CNN'nin, resmi internet sitesinde Kazlıçeşme’deki "Milli İradeye Saygı" mitinginden yüz binlerin yer aldığı bir kareyi "Türkiye'de hükümet karşıtı gösteriler" başlıklı fotoğraf galerisinde yer vermesi büyük tepki topladı. 

31 Temmuz:

-Askeri darbelere zemin hazırladığı iddia edilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesindeki değişikliğin de yer aldığı "Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

RABİA GÖSTERİLERİ

14 Ağustos:

-Yurt genelinde sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti. 

Eylül 2013

1 Eylül:

-Anadolu Ajansı Kürtçe haber yayına başladı 

30 Eylül:

-Demokratikleşme Paketi açıklandı 

KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

8 Ekim:

-Kamuda başörtüsü serbest oldu, öğrenci andı kalktı. 

TÜRKİYE'DE DARBE GİRİŞİMİNE İLK CEZALAR

10 Ekim:

- Balyoz Davası'nda Yargıtay kararını verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı Davası'nda, aralarında emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun, Engin Alan, Bilgin Balanlı ve emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu 237 sanık hakkındaki mahkumiyet hükümlerini onadı. 

23 Ekim:

-TBMM'de başörtülü milletvekiline "yeşil ışık" yakıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Herhangi bir içtüzük değişikliğine gerek yok. Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. AK Parti olarak da bu konuda tavrımız çok açıktır, nettir. Başından beri destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi. 

MARMARAY AÇILDI

29 Ekim:

-Marmaray, Pekin ile Londra'yı birleştirdi. Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray törenle açıldı. 

7 Kasım:

-Diyarbakır'da valilik binası yakınında yer alan "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı bulunan tabelanın kaldırılması bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.  

30 Kasım:

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'ye gitti 

17 ARALIK OPERASYONLARI

17 Aralık:

-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturmada, aralarında iş adamları, bürokrat ve memurların da bulunduğu çok sayıda kişiye yönelik "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" iddiasıyla operasyon düzenlendi.  

AK PARTİ'DEN İSTİFALAR 

- İstanbul Milletvekili Hakan Şükür istifa etti. Şükür'den Ertuğrul Günay, İdris Bal, Erdal Kalkan, İdris Naim Şahin ve Hami Yıldırım da Ak Parti'den istifa etti.

......

Ve daha pek çok iç ve dış vesayete dönük radikal adımların atıldığı bir yıl.

Ve aynı yıl özellikle bölgemizde küreselleşme politikalarının sonuçlarından dolayı yeniden vesayetçi politikalara dönen (sonradan anladık ki,aslında küreselleşme politikaları da yeni vesayetin bir aracıymış ama,neyse) küresel vesayet odakları Mısır'da seçilmiş Başkan Mursi'yi devirmekle meşgullerdi. Eş zamanlı olarak Erdoğan üzerinden Türkiye'ye de operasyonlar başlatmışlardı. İşte bu 5 yıllık dolar grafiği o saldırıların başladığı tarihlerde hızlı yükselişe nasıl başlıyor bir dikkat edelim...

Bitmedi ...

Şimdi 1 yıllık ve 3 aylık dolar grafiklerine de bir bakalım..



15 Temmuz da başaramayan küresel vesayet odakları ,sonrasında şimdi de ekonomik saldırıya geçti.

15 Temmuz gecesi "Ah! Hadi ya ,inşallah "! diyen gezi zekalılar bugün Erdoğan nefretinden dolar alımı yapadursun, 15 Temmuz da bedeni ile sivil direniş gösteren Türkiye Milleti bu saldırıyı da boşa çıkaracaktır..

Neler yapabileceğimizi sonrakı yazımızda değerlendirip,önerilerde bulunacağız....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...