5 Ağustos 2021 Perşembe

 Dün Geceki Halkbank Operasyonu Hakkında

01/09/2018
Dün gece sosyal medyada bir anda Halkbank konusu konuşulmaya başlandı.
 
Ne olduğunu önce anlayamadık.. Ama tuhaf bir durum vardı..
 
Sanki bir el yine düğmeye basmış gibi, özellikle Fetö ve Gladyo çevrelerinden hep bir anda şu mesajlar veriliyordu. 
 
1- Hükümet ; Halkbank' ın içini boşaltıyorrr, ABD ' den Pazartesi gelecek yüklü ceza öncesi bankanın içini boşaltıyorlarrr..Bunu da yandaş sermayeye yaptırıyorlarrr
2- Halkbank' ı tasfiye edip sermayesini Emlak Bankası' na aktaracaklarrrr..
 
vb..
 
Oysa, henüz daha konunun ne olduğu bile belli değildi. Anlamaya çalışıyorduk. Ve bu mesajı vererek çevremize "bekleyin, konunun ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz " diye açıklama yaptık.. Ama aynı zamanda bir şüphemizi de yazmıştık..
 
BU İŞ YİNE FETÖ/CİA İŞİNE BENZİYOR! 
 
Az önce yine sosyal medya üzerinden ve çevremizden aldığımız bilgi ve duyumlara göre olayın özü şunlar...İşin tam olarak gerçeğini açılmış olan soruşturma sonucunda öğreneceğiz.
 
Ama şu iyi haber. Düşük kurdan alım yapanların işlemleri bloke edilmiş ve iptal edilecekmiş. 
 
1- Dünyadaki bir çok banka gibi, Halkbank ve İngbank' ta döviz bilgilerini Bloomberg den alıyormuş.
2- Gece yaşanan döviz kurlarının düşük gösterilmesi olayının ( döviz kurlarındaki hatanın ) kaynağı  ABD merkezli BLOOMBERG . (Buraya dikkat! diyerek şimdilik geçiyoruz)
3- Olay siber saldırı gibi görünmese de tamamen dış kaynaklı bir MÜDAHALE! 
4- Halkbank döviz kurlarının Bloomberg tarafından! düşük gösterilmesi yaklaşık 40 dakika sürüyor. 
5-40 dakika süresince  ,
   * 3.3 Milyon $ (Dolar) ,
   * 540 Bin Euro luk işlem yapılıyor.
6- Hatalı döviz kuru üzerinden yapılan tüm işlemlere BLOKE konuluyor  VE 20 dakika içinde bloke konulan bütün işlemler iptal ediliyor.
 
Bu bilgileri paylaşan Twitter hesabı aşağıdadır.
 

Bilgileri yetkililerinden aldık sonra da teyit ettik. Halkbank detaylı açıklama yapacakmış ancak şuan yaşanan bu olay ile ilgili BTK ve BDDK inceleme başlatmış.  

İnceleme bittikten sonra açıklama gelecek
 
tüm basın kuruluşlarına dün gece yaşanan olay ile alakalı bilgi notu geçti.
 
 
 
 Şimdi gelelim akla takılan sorulara..
 
1- Bloomberg kaynaklı olan "hatalı veri" neden sadece Halkbank ve İngbank 'a aktarıldı? Gece İNGBANK a baktığımızda kısa zamanda durum düzelmiş görünüyordu! Neden Halkbank sitesine uzun süre ulaşılamadı ve kısa zamanda durum düzeltilemedi? 
2- Tam da eş zamanlı sosyal medyada özellikle Fetö/Gladyo çevreleri algı operasyonlarına neden ve hangi amaçla başladılar?
3- Bloomberg kaynaklı hatalı veri nin sadece Halkbank sistemine aktarılması , Halkbank soruşturmaları kapsamında Türkiye' ye gelen ABD linin banka sistemine taktığı flash bellekle kendi laptoptuna aktardığı "özel" bilgilerle ilgisi var mıdır? (Bu soruşturma sonrası ortaya çıkacaktır diye umuyoruz) 
4- Halkbank bilgi işlem sistemi , kaos durumuna müdahale etmekte neden bu kadar geç kaldı? İngbank' ın kısa zamanda duruma müdahale etmesi mümkün olabilmişken Halkbank bilgi işlem sorumluları neden bu kadar geç kalmışlardır?!
5- Bu eğer bir operasyon idi ise (ki bizce öyle görünüyor), bu operasyonun yönetmeni, amaçları ve kapsamı nelerdir? (Mesela sadece Halkbank soruşturmaları ile mi ilgilidir , yoksa ABD Başkanı Trump' ın Ajan Brunson konusu ile ilgili uyguladıkları ekonomik terörün  "bakın daha neler göreceksiniz" tehditi ile mi ilgilidir.?
6- En önemli konulardan birisi de, tam o sıralarda döviz alımı yapanlar kimlerdir? Bunların yapılan operasyonla ilişkileri var mıdır?
7- Bu operasyonla Halkbank' ın döviz kaynakları mı boşaltılmak istenmiştir?
 
Bu sorular daha da çoğaltılabilir..
 
Ancak, şu anda görünen, operasyon algı bakımından başarılı ama dövizin bankadan çıkarılması/aktarılması  konularında müdahale edildiği için BAŞARISIZ olduğu görülmektedir.
 
Siyasi operasyon tarafında gelince..
 
Az önce de değindiğimiz gibi Fetö/Gladyo çevrelerinin özellikle sosyal medyada yaptıkları algı operasyonu sadece ŞİZOFREN likle açıklanamayacak kadar ciddidir.
 
Ve artık bu operasyonlara müdahale edilmelidir.
 
Aynı konu , reel piyasada yayılmaya çalışılan yalan ve abartılmış ZAM ve İŞÇİ ÇIKARMA   haberleri ile de aynıdır. Zira açık açık FİRMA/KURUM isimleri verilerek yalana ve abartıya dayanan çokca algı operasyonları yapılmaktadır.
 
Ekonomik terörde döviz operasyonu ile amaçladıkları sonucu alamayınca bu defa içerdeki gladyo elemanları aracılığıyla reel sektörü olumsuz etkilemek, piyasalarda güvensizlik yaratmak, yaptıkları şayialarla milleti paniğe sevketmek amaçlı çabalar içindelerdir.
 
Dün Ticaret  Bakanlığı bir genelge yayınlayarak, dövize bağlı maliyet girdisi olmayan ürünlerle ilgili zam yapan firmalara karşı yaptırım yapılacağı açıklandı.
 
Bu konuda görüşmek ve bir stk çalışması yapmak , yapılmakta olan ekonomik savaşa biz de kendi gücümüzle karşı koymak için bir sivil toplum kampanyası  yapmak üzere Bakanlıkla temasa geçtik. Görevli memurların sahada olduğu söylendi ve pazartesi günü burada olurlar , arayın dediler.
 
Çalışmamızla ilgili detayları daha sonra paylaşacağız.
 
Ancak, bu operasyonlarda pervasızca ticari yasalara aykırı olarak firmalar hakkında aldatıcı, yalan yayınlar yapan kişi ve kurumlar hakkında soruşturma yapılması çok önemli ve acildir.
 
Hükümetin  daha önce sosyal medyada yapılan ekonomik teröre destek mesajlarını terör çalışması olarak değerlendirdiği gibi bu çabaları da aynı kapsama sokarak mücadele edilmesini öneriyoruz.
 
Bu düşünce ve ifade özgürlüğü değildir, dünyanın hiç bir ülkesinde ülke ve ekonomisinin güvenliğine dönük bu türden operasyonlara müsamaha gösterilmez.
 
Yapılmakta olan ve her koldan geliştirilen ekonomik terör ve her türlü saldırılara karşı dün olduğu gibi bugün ve yarın da milletimizin , hükümetimizin ve devletimizin yanında durmaya devam edeceğiz.
 
ASLA BAŞARAMAYACAK EMPERYALİZM!
 
BU TOPRAKLARDA BİR KEZ DAHA DERSLERİNİ VERECEĞİZ ALÇAK EMPERYALİSTLERE!... 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...