5 Ağustos 2021 Perşembe

 TUZAĞI GÖRDÜM!..SAKIN SURİYE' YE GİRMEYELİM!...

23/12/2018

Az önce yazdığımız "Metin Akpınar" ın darbe çağrısı ile ilgili yazıdan sonra şimdi aklımda şimşekler çaktı!..

Ve çok geç olmadan aklıma gelen bu senaryoyu yazmak ve uyarı görevimi yapmak istedim. 

Bu senaryo gerçekleşmeyebilir, bir temelsiz komplo teorisi de olabilir.Ama bundan önceki yaptığımız olası senaryo çalışmalarının hemen hepsinin doğru çıkmış olması ve hislerimize güvenmemiz sonrası bu senaryoyu da yazmak gereğini duyduk..

Metin AKPINAR ' ın sözleri yabana atılır sözler olmadığı gibi; içerik, beklenti ve zamanlama dikkate alındığında acaba sorularını da cevaplamak gerektiğini düşündük. 

Bir önceki yazımızda belirttiğimiz gibi; Kemalist Metin AKPINAR temsil ettiği kesimler gibi zaten ne ulusalcı dır, ne vatansever.. Belli ki daha öncekiler gibi Gladyo nun sözcülüğünü yapmaktadır.Peki bunu neden şimdi yapmıştır?!

Bugün gündemimizde ne vardır?

Suriye...Özelde Fırat' ın doğusu ve öncelikli olarak Münbiç...

ABD ' nin ani bir kararla Suriye' den çıkması elbette bizim ve bölge halkları için olumlu görüşmüştür, ama hemen herkesin aklına şu çengel asılmıştır.

"ABD ' nin aklında ne var? Bu adımı  neden attılar? Başka bir planları mı var?"..

Evet. Özellikle sosyal medyada hemen herkes bu çekilmenin analizlerini bir şekilde yaptı ve "zaten olması gereken oldu " dedik. Ancak, bu karardan belki de bir tiyatro ile "şok" geçirenler de vardı. Başta Pkk/Ypg, Pentagon ,Fransa vd ve içerdeki emperyal işbirlikçileri...

Bu kararı alan Trump, "Zaten 6 ay önce çekilme kararı vermiştik. Işid zaten bitme noktasına  geldi ve geriye kalanı da başta Türkiye ve diğerleri halletsin" dedi..

E peki binlerce tır ağır silah?! O konuda herhangi bir açıklama ve iz yoktu.

Bu konu henüz sıcak ve üzerinde analizler yapılıyorken Türkiye bir açıklama yaptı " Operasyonları 1 ay kadar erteliyoruz, ama bu operasyondan vaz geçtiğimiz anlamına gelmez!"..

Ve bu arada Suriye rejiminin , ABD ' nin boşaltığı  alanlara yeniden dönmesi, YPG' nin elinde tuttuğu bölgeleri Suriye rejimine bırakması konuları peş peşe gündeme düşmeye başladı..

Yani? 

Türkiye ' ye bir kaç koldan şu mesaj veriliyor..

"Elini çabuk tut ve Suriye' ye gir, yoksa Suriye rejimi girecek!"..

Az önce de Başkan Erdoğan' ın Trump' la görüştüğü ve bazı yorumlara göre bu görüşmede yeni yıla kadar Münbiç' e operasyonun başlayacağının konuşulduğu yazılıyor..

Şimdiiii..

Tam burada bir duralım..

Tam bu aşamada içerdeki emperyalist işbirlikçi kemalistler  neden bir anda havalandı?! Hayırdır?!..

Gördüğüm senaryo şu..

Fırat' ın batısında bir Nato devleti ile karşı karşıya gelmek istemeyen ABD/NATO, şu planı yaptı..

Türklere Türk Yöntemi ile cevap verelim!..

Nedir bu?

Geri çekilir gibi yapıp , hilalin içine alıp imha edelim..İmha derken, siz de anladınız ki siyasi irademiz Erdoğan ve milli devlet kadroları..

Sonrası kolay..

Sonra belirleyecekleri yönetime bütün isteklerini zaten kabul ettirirler. 

Zaten 15 Temmuz un da amacı bu değil miydi?

TUZAK!..

Gördüğüm bir tuzak var sevgili milletim ve sayın yöneticilerimiz!..

Önce ordumuzu Suriye' ye sokacaklar..Sonra içerde bir darbe yapıp siyasi irademizi bloke edecekler!..

Elbette , Fırat' ın doğusunda  üslenen ABD ' de boş durmayacaktır. Askerlerini çekiyor gibi yapan tüccar Trump, Fırat' ın doğusunda kurduğu ABD üslerini söküp taşımayı hiç dillendirdi mi?!

Peki bu üsler , biz Suriye' ye girdiğimizde kullanılmayacak mı? Garantisi ne?

İnşallah bu tahminimiz bu defa gerçekleşmez ve bu defa yanılmış oluruz.

Ama bu olasılığı da dikkate alarak , akılcı stratejiler uygulanmasını öneririz.

Şunu asla unutmayalım..Hep deriz "1952 den beridir Nato ülkesiyiz , devletin her katmanı Nato işgali altındadır ve henüz millileştirilememiştir, o kadar da kolay değildir bu. Ve şunu unutmayalım başta ordu , ve diğer devlet organlarında Natocu gladyo yapılanmaları hala az değildir ve şu anda aktiftir"..

Az önceki yazımızda tek gözümüz açık uyuyalım demiştik, bu analizden sonra her iki gözümüz açık uyuyalım..

TEYAKKUZA DEVAM!... 

Not: Önerimiz, Suriye' ye bu tuzaktan emin olana kadar girmeyelim..Müdahale edilecekse de yerel güçleri destekleyerek operasyon yapalım..İçeriyi asla gözden ,kulaktan uzak tutmayalım... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız işin teşekkür ederim.

  FIRTINA GELİYOR! “Amerikan Federal Bankası Fed faiz artışı yaparak fırtınayı başlatacak” diyenler var. İçerde açıklanacak faiz oranı i...